Matematik

procentregning

09. juni 2011 af valdefutte (Slettet)

hej

sidder med dette stykke, der driller

Malene køber en jakke på udsalg til 1200 kr

frakken er nedsat med 40%

1. hvad koster jakken oprindeligt

forretningens indkøbspris er 800 kr

2. i udsalgstiden koster frakken        ?     % mere end indkøbsprisen

jeg er først kommet frem til 1680, 1200X 40 divideret med 100= 480 + 1200 = 1680

 men det kan ikke stemme, så gættede jeg og sagde 2000 minus 40 % og det gav 1200, så nu er jeg forvirret

      


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal ikke lægge 40% af de 1200kr til. De 1200kr er, hvad der er tilbage, efter at man har trukket 40% af den oprindelige salgspris fra:

(udsalgspris) = (oprindelig salgspris) - (oprindelig salgspris)·40% = 0,60·(oprindelig salgspris) .

Find nu den oprindelige salgspris.

(Dit gæt er rigtigt; men det er jo ikke nok bare at gætte).

(oprindelig salgspris) = (udsalgspris) / 0,60


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2011 af mathon

1.
            Jakkens oprindelige pris:  (1200 kr) / 0,60 = 2000 kr

2.
            I udsalgstidens pris i forhold til indkøbsprisen = (1200 kr)/(800 kr) = 1,50 = 150%
  dvs    50% over indkøbsprisen.
 


Svar #3
09. juni 2011 af valdefutte (Slettet)

tak for hjælpen.

ved godt at det ik er nok at gætte, jeg kunne se at mit regnestykke (gæt) måtte ligge omk. de 2000, men manglede lige at finde ud af hvordan jeg på den helt rigtige måde kom frem til det. Var sikker på at det første var helt forkert.

kan godt se det nu, egenlig er det jo lige til, men jeg ku bare ik lige se det.

endnu engang tak til jer begge for hjælpen =0)


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.