Matematik

Arealer under et 3. grads polynomium

09. juni 2011 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der vil være venlig og forklare mig hvorledes man kan bestemme arealer under et 3. grads polynomium (fremgangsmåden), eller er der en der evt. har et link der kan forklare det?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af peter lind

A = ∫ab f(x)dx


Svar #2
09. juni 2011 af Hansimanden (Slettet)

kan du give et eksempel med lidt forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2011 af peter lind

Arealet under kurven givet ved y = x3 og ellers afgrænset af x-aksen og linjerne x = 0 og x=1  er ∫01x3dx


Svar #4
09. juni 2011 af Hansimanden (Slettet)

Men hvordan løser man så integralet ∫01x3dx?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2011 af AskTheAfghan

#2

Eks:   f(x) = 2x3 - 6x2 - 2x + 5         , vi finder arealet intervallet fra -1 til 1 ..

Tal indsat

 ... hvor F(1) = 5/2   og  F(-1) = -7/2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt den generelle formel

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k


Skriv et svar til: Arealer under et 3. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.