Matematik

bevis for differentialligningen af formen: y'+a(x)*y=g(x)

12. juni 2011 af Migggg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved simpelthen ikke hvad beviset er for denne differentialligning: y'+a(x)*y=g(x). Jeg skal til eksamen i denne kommende uge i matematik - og har virkelig brug for hjælp til denne. Helst en hel besvarelse af beviset.. Det forvirrer mig kun, hvis det er sådan halvt.

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af AMelev

Det er det, der kaldes en lineær differentialligning (af 1. orden). Du kan finde bevis for løsningsfunktionen i de fleste lærebøger, men ellers prøv at google det.


Skriv et svar til: bevis for differentialligningen af formen: y'+a(x)*y=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.