Matematik

Definition af cosinus, sinus og tangens

13. juni 2011 af stinehtg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg sidder og kigger på mine eksamensspørgsmål til mundtlig matematikeksamen, og der er to punkter som forvirere mig.

Det ene lyder:

Definition af cosinus, sinus og tangens

Det andet lyder:

Definition af cosinus og sinus til en vinkel (v).

Det skal nævnes at de to IKKE hører under samme hovedspørgsmål og derfor ikke begge to vil skulle bruge til en eksamen.

Til 2'eren må definitonen lyde: cosinus til en vinkel v er x-koordinaten til retningspunktet P.

Og, sinus til en vinkel v er y-koordinaten til retningspunktet P.

Det er de eneste definitionener jeg kan finde, så hvad fanden skal jeg sige til den første???!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

Jeg synes det lyder helt ens, så jeg kan godt forstå din forvirring. Definitionen ud fra enhedscirklen som du er inde på, er den der for mig giver mest mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

Måske kan du til den første benytte trekantsreglen? Du ved, cos = hos/hyp, sin = mod/hyp, tan = mod/hos ?


Skriv et svar til: Definition af cosinus, sinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.