Matematik

Skæringspunkter mellem 2 parabler

13. juni 2011 af Kristianwi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal op i mundtlig matematik i morgen og har problemer med et spørgsmål:

Jeg skal bestemme skæringspunkter mellem disse to parabler:

x2+6x-8 og 4x+16


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af sigmund (Slettet)

Det ene er en parabel og det andet er en linje. Sæt udtrykkene lig hinanden, og løs den fremkomne andengradsligning:

x² + 6x - 8 = 4x + 16 <=> x² + 6x - 4x - 8 - 16 = 0 <=> x² + 2x - 24 = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af peter lind

Den sidste er en linje ikke en parabel.

sæt de 2 udtryk lig hinanden og løs den fremkomne andengradsligning, For at finde y koordinaterne skal du sætte de fundne løsninger ind i en af funktionsudtrykkene. Det er nemmest at bruge den sidste.


Svar #3
13. juni 2011 af Kristianwi (Slettet)

Ja, okay.

Jeg kan nemlig kun finde det ene skæringspunkt:

X2+6x-8 og 4x+16
X2+6x-8=4x+16 (sætter dem lig med hinanden)
X2+6x-8-4x-16=0 (samler alle led på den ene side)
X2+2x-24=0
D=(b)2-4*a*c
D=(2)2-4*2*(-24)
196
 

Jeg kan ikke finde ud af at finde det andet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af peter lind

x = (-b±kvrod(D)/(2a)


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem 2 parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.