Matematik

Differentialregning - mundligt eksamen

13. juni 2011 af smukkeguk. (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens:)

Jeg tager udgangspunkt i to spørgsmål som  jeg kan trække om differentialregning de lyder således:

10. Differentialregning
Du skal fortælle om differentialkvotienten for en funktion og regneregler for beregning af differentialkvotienten for en funktion.


11. Differentialregning
Du skal fortælle om differentialregning og anvendelse af differentialregning
 

Jeg er ikke i tvivl om hvad jeg skal lave i spørgsmål 10, men 11 forvirrer mig. For hvad er forskellen imellem dem, og hvad skal jeg vægte højere i 11? Har i ideer til hvad jeg kan komme ind på i 11, og hvad der menes? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2011 af sof02 (Slettet)

Jeg forstår det sådan, at i spørgsmål 10 skal du forklare regnereglerne for differentialregning for sammensatte funktioner og i 11'eren om simple regneregler for differentialfunktioner.


Svar #2
13. juni 2011 af smukkeguk. (Slettet)

Hvad menes der med sammensatte og simple?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af sof02 (Slettet)

regneregler for sammensatte funktioner:

(f+g)'(x)=f '(x)+g'(x)

(f-g)'(x)=f '(x)-g'(x)

(f *g)'(x)=f '(x)*g(x)+g'(x)*f(x)

(f/g)'(x)=(f '(x)*g(x)-f(x)*g'(x)) / g(x)2

(k*f)'(x)=k*f '(x)

simple regneregler:

f(x) → f '(x)

a → 0

ax → a

xa→ axa-1

osv...

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af AskTheAfghan

10. Forklar hvad definitionen af diff.kvotienten er og hvordan. Forklar om de forskellige regneregler, e.g. sum og differens, produkt og kvotient etc.

11. Differentialregning er et stort emne, der også omhandler diff.kvotienten. Forklar, hvad man kan bruge differentialregning til, og hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

diff. kvotienten er og hvordan skal det gøres.*


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2011 af mathon

    hvad med redegørelse for
    bestemmelse af
    monotoniforhold

se f.eks.
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: Differentialregning - mundligt eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.