Matematik

Binomialfordeling - spredning

13. juni 2011 af Misiek9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Forbereder mig på matematik-eksamen med lidt binomialfordeling. Et af de udleverede spørgsmål ønsker, at man kommer ind på spredningen - eller standardafvigelsen om man vil, altså:

σ=√(np·(1-p))

n er jo antalsparameteret og p er sandsynlighedsparameteret, men hvordan udregnes denne spredning egentligt? Skal jeg ligesom ved middelværdien l udregne σ=√(np·(1-p)) for alle mine antalsparametre (bare med μ=E(X)=n·p for middelværdi selvfølgelig) og lægge dem sammen?

Håber i forstår mig!

Daniel


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af peter lind

σ2 = ∑P(X=i)(i-n*p)2


Svar #2
14. juni 2011 af Misiek9 (Slettet)

Hej Peter,

Hvad er det for en formel du har smidt op? Er den med til at besvare mit spørgsmål? Kan du i så fald uddybe?

Mvh

Daniel


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af peter lind

Den generelle formel til at finde spredningern for en diskret fordeling er σ2 = middelværdi  af (X-m)2  = ∑P(X=xi)(xi-m)2 = {ΣP(X=xi)xi2 } - m2  = middelværdi (X2) - m2 hvor m er middelværdien for fordelingen.

Jeg har så sat ind at xi = i = antal  "positive udfald i binomialfordelingen" og m=n*p


Skriv et svar til: Binomialfordeling - spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.