Matematik

Mundtlig Matematik - Funktioner

14. juni 2011 af edcedc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave formulering:

Du skal definere Logaritmefunktioner, vise nogle sætninger og demonstrere anvendelser af logaritmefunktioner.

Jeg forstår ikke helt, hvad det er, jeg skal her og hvilke beviser, det vil være oplagt at bevise?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af mathon

se


Svar #2
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg starter med at definere hvad en logaritmefunktion er for noget

loga(ax) = x, hvor a > 0 ⇒ Kan man bevise følgende?

Så siger jeg lidt om titalslogaritmen og den naturlige logaritme

For alle logaritmefunktionerne gælder der følgende:

Logaritmen (1) = 0 Logaritmen til grundtallet (g) = 1

De omvendte funktioner til logaritmefunktionerne er eksponentielle funktioner.

Også beviser jeg 3 regneregler for logaritmefunktioner ⇒ produkt, brøk og potens

Men følgende tager ikke mere end 3 min, hvad kunne jeg evt. bevise mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af mathon

                   anvendelse
                                                pH- og pKs-værdier
                                                lydentensitet mål t i dB


Svar #4
14. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Takker :)


Skriv et svar til: Mundtlig Matematik - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.