Matematik

Beregn f'(x)

14. juni 2011 af NannaNørgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen lyder (3x^2+4x)/x^2, og jeg skal differentiere den.

Ved at:

f(x)=3x^3+4x

f'(x)=9x^2+4

g(x)=x^2

g'(x)=2x

Men når jeg skal sætte dem sammen, kan jeg ikke finde ud af det.. Nogle der kan hjælpe=


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af mathon

    der er en skrivefejl i 3. linje eller i 1. linje  - er det den der ødelægger din "sammensætning"?


Svar #2
14. juni 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Hov. Den hedder 3x^3+4x :-) Det var en skrivefejl. Men har fået det her:

(9x^2+)*(x^2)-(3x^3+4x)*2x/(x^2)^2

Så kan jeg ikke finde ud af, hvordan jeg skal gange dem sammen og forkorte osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

f(x) = 3x2+4x

f '(x) = 6x+4

g(x) = x2

g '(x) = 2x 

men du har skrevet to forskellige udtryk for f(x), hvis du mente at 

f(x) = 3x3+4x

f '(x) = 9x2 + 4 


Svar #4
14. juni 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Så langt er jeg med. Jeg kan bare ikke finde ud af det, når jeg skal sætte dem sammen.

Og det er:

f(x)= 3x3+4x                f'(x)=9x2+4

g(x)=x2                        g'(x)=2x


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen så er udtrykket differentieret:

(3x2-4)/2x


Svar #6
14. juni 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Nej. Det skal sættes sammen bagefter.

(f/g)'(x)=f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x)/(g(x))2

(f/g)'(x)=(9x2+4)*(x2)-(3x3+4x)*2x/(x2)2

Og så kan jeg ikke finde ud af, hvad der skal ganges med hvad osv.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2011 af mathon

    (f(x)/g(x)) ' = ( f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)) / g2(x)  = ((9x2+4)·x2 - (3x3+4x)·2x) / x4  = (9x4+ 4x2  - 6x4 - 8x2) / x4 =

                                                                                                              (3x4 - 4x2) / x4 = 3 - 4/x2


Svar #8
14. juni 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

Mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2011 af mathon

eller

                f(x) = (3x3+4x)/x2 = 3x + (4/x)  

                f '(x) = 3 + (-4/x2) = 3 - (4/x2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

mathon, er du sikker? CAS siger det jeg skrev i #5 

men måske jeg har indtastet forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2011 af AskTheAfghan

#10 .. Ja, de er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 #11 

ja det har du ret i. 


Skriv et svar til: Beregn f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.