Fysik

Udregning af sluttemperatur

14. juni 2011 af wannabeekid (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til mundtlig eksamen imorgen  og der skal jeg under min mundtlige præsentation komme ind på udregning af sluttemperatur. 

Er der nogen der kan hjælpe mig der? måske end da med tilfældige tal som eksempel?

ps: Det går under emnet varmeenergi


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af mathon

                 du mener sikkert noget med

                                                    E = m·c·ΔT


Svar #2
14. juni 2011 af wannabeekid (Slettet)

Ja det er noget med det :),


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af mathon

      ...et godt svar kræver et godt spørgsmål...


Svar #4
14. juni 2011 af wannabeekid (Slettet)

 Jamen på det papir jeg trak står der jeg skal komme ind på noget med udregning af sluttemperatur, men jeg er lost. 

ved ikke hvordan jeg skal regne sluttemperaturen ud i f.eks vand


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2011 af mathon

                         ΔE = m·c·ΔT

                         ΔT = ΔE / (m·c)


Svar #6
14. juni 2011 af wannabeekid (Slettet)

 Så hvis nu man skulle udregne vands sluttemperatur:

kunne det være

4180/(2kg*20 grader)= 104,5 grader

2 kg vand

20 grader er start temperatur


Skriv et svar til: Udregning af sluttemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.