Fysik

Sammenhæng imellem effekt og effektivitet?

14. juni 2011 af Mayke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til STX eksamen i fysik imorgen hvor jeg skal snakke om effekt og vise et forsøg med effektivitet. Mit spørgsmål er bare om ordet ikke er det samme ord for samme begreb bare bøjet forskelligt. Jeg ved at effektivitet har noget med nyttevirkning at gøre men har en genstands effekt også det?

Jeg håber virkelig at der er nogen der vil redegøre for de to begreber så jeg kan få en okay karakter imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af mathon

                     effekt = energi / tid

i ellære
                     P = U·I = R·I2 = U2/R
                  


Skriv et svar til: Sammenhæng imellem effekt og effektivitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.