Matematik

Forskrift for en tangent til et bestemt punkt på en graf

15. juni 2011 af pedert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. jeg mangler et eneste spørgsmål i at have alle delspørgsmålene klar til eksamen imorgen.. Og som overskiften så fint forklarer så ville jeg gerne vide hvordan man finder et bestemt punkt for en tangent til et bestemt punkt på en graf...

Noget siger mig at det er piece of cake, men hjernen er slået fra :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Euroman28

ja generelt ved du pedert,

at ligningen for tangenten til funktion f(x) i punktet P(a,f(a)) er defineret som

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2011 af Euroman28

punktet for tangenten er jo der hvor tangenten skære f(x) i netop det punkt. Er det du spørger om? 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
15. juni 2011 af pedert (Slettet)

Ja.. men jeg skal have opstilt en ligning hvorved jeg kan bevise det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2011 af Euroman28

er det du spørger om hvordan man finder skærringspunktet mellem en graf f(x) og dens tangent y(x) ??

hvis f(x) = ax^2 + bx + c og y(x) = ax + b

så siger f(x) = y(x) -> f(x) - y(x) = 0

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
15. juni 2011 af pedert (Slettet)

Altså det der står ordret i spørgsmålet er

Forskrift for en tangent til et bestemt punkt på en graf
 

Det er det eneste jeg kan sige, da det er det der står :)

Så vil nok mene at man bare skal tage hældningen på tangenten og sætte den ind i den oprindelige graf?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. juni 2011 af Euroman28

Jamen hvis du har en funktion f(x) så er hældningen for tangenten til f(x) i punktet P(a,f(a)) bestem som

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
15. juni 2011 af pedert (Slettet)

Sådan.. Tusind tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. juni 2011 af Euroman28

og den kan så omskrives til den mere kendte form

(Så husk lige at trykke brugbart-svar, så jeg kan få point)..

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Forskrift for en tangent til et bestemt punkt på en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.