Matematik

Parabelligningen ud fra tre kendte punkter

15. juni 2011 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!
Jeg sidder med et eksamensspørgsmål og er gået helt i stå. 
"Gør rede for metoder til bestemmelser af parabelligningen ud fra tre kendte punkter på parablen"

Håber der er nogen, der kan hjælpe mig lidt igang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af NejTilSvampe

 Ligesom for alle andre funktioner, opstiller du et ligningssystem. I tilfældet for andengradspolynomiet skal du opstille 3 ligninger med 3 ubekendte.

y = ax2 + bx + c

indsæt så tre kendte punkter (x1;y1) , (x2;y2) og (x3;y3) i formlen.

y1 = ax12 + bx1 + c 

y2 = ax22 + bx2 + c

y3 = ax32 + bx3 + c

løs ligningssystemet mht. a,b og c.


Svar #2
15. juni 2011 af mallehavn (Slettet)

Okay, mange tak :) Jeg prøver at komme igang så! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

Hm nu kigger jeg lige med, hvordan arbejder man sig så videre derfra?


Skriv et svar til: Parabelligningen ud fra tre kendte punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.