Matematik

forskel på ligning og funktion

17. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Nu skal lige have styr på begreberne..
ligning er med en ubekendt, som 36 = 5x+1

og en funktion kan være y = 4x+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2011 af volcom1

en ligning er en matematisk måde at beskrive at to ting er lige store, altså to størrelser med et ligheds tegn i mellem, præcis som det du skriver. En funktion er et værktøj til at beskrive hvorledes en afhængig variabels størrelse variere ud fra ændringen af en anden variable. Altså hvordan ændres størrelsen af y når x ændres i fx y=ax+b.


Skriv et svar til: forskel på ligning og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.