Matematik

Eksamensspørgsmål: Eksponentiel- og logaritme funktioner

17. juni 2011 af redbull,Allstar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal snart til mundtlig matematik og er ved at forberede nogle dispositioner til eksamensspørgsmålene, men har lidt problmer med dette: 

Eksponentiel- og logaritme funktioner.

 1. Forklar sammenhængen mellem eksponentialfunktion og logaritmefunktion, herunder betydningen af grundtal, vækstrate og fremskrivningsfaktor.

 2. Redegør for logaritmeregnereglerne og bevis sætningen for fordoblingskonstanten.

 3. Giv mindst et eksempel på en af funktionernes anvendelse i virkeligheden.

Jeg har lavet de to sidste delspørgsmål, men det første med forklaring af sammenhængen osv. kan jeg ikke helt.

Hjælp søges. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

1     Eksponentielfunktionen er den omvendte funktion af logaritmefunktionen.   f(x) = 10x er den omvendte funktion er f(x) = logx og funktionerne spejles i grafen y=x.   Der gælder at x = log10x   og  x = ln ex . Grundtal for 10 talslogaritmen er tallet 10 og for e (eulers tal ) 2,7182.. = e1      Hvis du har en eksponentielfunktion f(x) = a x  er a fremskrivningsfaktoren og vækstraten r=a-1    

3    eksponentialfunktionen bruges til beregning af rentes rente


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål: Eksponentiel- og logaritme funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.