Studievalg og videregående studie

kontoruddannelsen så bliv revisor?

18. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 Der står på ug, at man kan blive revisor med en kontoruddannelse?

Link, tryk vis alle jobs, så kan man se at man kan blive revisor med denne udd.

http://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelsereudveud/merkantil/kontoruddannelsen.aspx#fold3

men så spørger jeg hvordan? skal man have en praktik plads hos en revisor eller hvad ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2011 af Moderatoren

Tror jeg ikke du behøver.

Du kan bruge kontoruddannelsen til at komme ind på en anden uddannelse også af den vej blive revisor. Tror dog vejen er rigtig lang den vej...


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. juni 2011 af Zalam (Slettet)

Der er mange veje til "revisor", da det ikke er en beskyttet titel. 

Så hvis du f.eks. færdiggører HHX og får en elevplads i et revisonsfirma kan du faktisk kalde dig revisor.

Derimod er der en rimelig fast vej, hvis du ønsker at opnå titlen som statsautoriseret revisor, hvor du SKAL ind på cand.merc.aud studiet og til en "revisor-eksamen" senere. (Du kan dog fritvælge om du vil tage HD eller HA først). 


Svar #3
19. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 Jeg fundet det her...

http://www.drefo.dk/Bliv%20Revisor/Uddannelsesforloeb.aspx

Men er lidt i tvivle om hvilken vej som er bedste ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 Det er jo i høj grad et "temperaments spørgsmål". 

Der er fordele og ulemper ved begge dele. 

Elevplads + HD studiet er en langt mere praktisk orienteret vej end f.eks. igennem HA også videre på cand.merc.aud. Men fuldtidsjob + deltidstudie er altså også langt mere tidskrævende. Du vil ikke på samme måde som dine jævnalderende venner på uni kunne tage en bytur på en tilfældig tirsdag bare fordi man får lyst, eller har brug for at komme væk fra bøgerne, fordi du skal passe dit arbejde. Men du slipper så for at være på SU og får istedet elevløn, som er lidt "sjovere". 

Uni vejen kan også "tones efter behov" det mest populære er vist at tage HA på 3 år da du således også får lidt mere ballast, og lidt mere tid til at være "ung og dum" også søge en trainee stilling, for så at tage cand.merc.aud på "deltid" dvs. 2,5-4 år afhængigt af hvor meget du vil presse dig selv for at blive færdig. 

Alternativt kan du tage alle 5 år på uni og søge ind i et revisionsfirma efter afsluttet cand.merc.aud. Det siges dog at revisionsfirmaerne foretrækker trainees også tage cand.merc.aud på deltid. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. juni 2011 af emul0c

#4 giver faktisk et meget uddybende svar - kunne ikke have sagt det bedre selv.

Det er så lige en ekstra fordel ved at starte som elev (eller hvad man nu kalder det i revisionshusene), ens "startløn" når man er færdig som stats. autoriseret revisor er VÆSENTLIG højere end hvis du f.eks. tager HA + trainee og cand.merc.aud -> noget der ligner en 5-15.000 om måneden alt efter hvem man er og hvor man er. Men dette giver god mening da man jo har en væsentlig del mere erhvervserfarring inden for feltet :-)


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 Kom lige i tanke om noget vil ville tilføje til mit indlæg #4.

Personligt  ville jeg gå udenom finansbachelor og finansøkonom uddannelserne når du drømmer om at blive revisor. Dette er IKKE fordi jeg mener det er dårlige uddannelser (det ved jeg ærligtalt ikke noget om). Men hvis du skulle beslutte dig for at ville noget helt andet end revisor f.eks. ville læse en kandidat i markedsføring, eller organisation. Så er det væsentligt lettere med en HA baggrund da den kvalificerer dig til alle cand.merc uddannelserne i Danmark. Tager du en finansøkonom eller finansbachelor skal du have overført og godkendt merit mv. og det er (så vidt jeg har hørt) ikke altid lige let. 

Så HA eller HD vil gøre et eventuelt skifte lettere. 


Svar #7
20. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 Med en Finansøkonom uddannelse, uddannelsen giver adgang til en HD del2. og merit til bacheloruddannelsen HA...så kan ikke helt se problemet ?

for med en HD kan vil det blive nemmere at læse en en kandidat i markedsføring fx


Brugbart svar (2)

Svar #8
20. juni 2011 af emul0c

#7

Jeg ville dog stadig mene at 3 år på HA er bedre givet ud i forhold til 2 år på Finansøkonom i relation til at blive revisor. Selv med en Finansøkonom baggrund vil det stadig tage min. 2 år at få enten sin HA på merit eller, som du skriver, HD 2. del. HA er direkte adgangsgivende til CM.AUD, hvorfor man så ikke behøver at læse et ekstra år for at komme dertil.


Brugbart svar (2)

Svar #9
20. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #7

Det er korrekt, men HD del 2. er IKKE direkte adgangsgivende til cand.merc.aud, du skal ud og supplere. 

Du kan som du selv skriver tage et merit forløb, hvor du læser 1,5år for at blive opgraderet til HA. Men det tager som du selv kan regne ud et halvt år ekstra, ifht. til at tage HA direkte. Desuden har jeg hørt og oplevet (jeg har undervist HA' meritter som de kaldes i statistik), at forløbet er lidt "mærkeligt" og "ustruktureret". 

Du skal også tænkte på, at statsautoriseret revisor tager MINDST, 8år - det er meget lang tid så at spare lidt er vel ikke uinteressant. 

 


Svar #10
20. juni 2011 af thomasjørgensen (Slettet)

 jeg overvejer hvis jeg tager en HA almene så tag den på RUC, er der nogle som ved om det er en god løsning, for jeg synes Det samfundsvidenskabelige basisstudium, det  lyder rigtigt spænende, efter min mening.. men er skolen god ?

 

Skriv et svar til: kontoruddannelsen så bliv revisor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.