Matematik

kuglens ligning

19. juni 2011 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal omskrive det her:

(x-3)^2+(y-4)^2+(z-1)^2=64

x^2+y^2+z^2

men hvad så mere? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af peter lind

Brug reglen om kvadratet på differencen mellem 2 tal (a-b)2 = a2+b2-2*a*b. Er du i øvrigt sikker på at du skal det ?. Du kan læse meget mere af ligningen som den står.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 du skal omskrive det til hvad? skal du finde radius og centrum eller hvad?


Svar #3
19. juni 2011 af averoma24 (Slettet)

bliver det så

x^2+y^2+z^2-9^2-16^2-1-2*-3*-4*-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2011 af peter lind

Nej. I de 3 led efter z2 har du forkert fortegn. De følgende ser helt forkert ud.


Svar #5
19. juni 2011 af averoma24 (Slettet)

jamen det forstår jeg ikke??? hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2011 af mathon

   ...lad os se dig kvadrere
     det første led
                                     (x-3)2 =


Svar #7
19. juni 2011 af averoma24 (Slettet)

x^2-3^3-2*3x ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2011 af mathon

her er fejlen

             x2 + 32 - 2·3x

.

generelt:
                     (a ± b)2 = a2 ± 2ab + b2


Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.