Matematik

Lineære funktioner

21. juni 2011 af LabbyDk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg har fået til opgave at løse denne ligning.

Forklar definitionen af f ' 

f ' (x) = lim ?x -> 0 f(x+?x) - f(x) / ?x

Hvis
                      f(x) = ax + b
Bevis
                      f ’ (x) = a

? = en trekant


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

1) Δf(h) = f(x0+h)-f(x0)

2) Δf(h)/(h) = (f(x0+h)-f(x0))/(h)

3) limes ((f(x0+h)-f(x0))/(h)
      h→0

I dit tilfælde

1) Δf(h) = f(x0+h)-f(x0) = a(x0+h)+b-(ax0+b)

2) Δf(h)/(h) = (a(x0+h)+b-(ax0+b))/(h) = (ax0+ah+b-ax0-b)/(h) = ah/h = a

3) limes (a) = a 
     h→0


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.