Matematik

Hvordan beregner man Egenkapital?

22. juni 2011 af Girlicious_Julia (Slettet)

  Hej, jeg må endnu engang erkende, at have nogle vanskeligheder med løsning af en opgave. Har primært i tvivl om hvilken beregningsmetode der skal anvendes til beregning. 


Egenkapitaludvikling og aktieemissioner 

OFR A/S er en dansk ejet virksomhed, som producerer og sælger designvarer i hårdt træ. Produktprogrammet spænder meget vidt, og omfatter bl.a. serveringsbakker og havemøbler. Nedenfor er vist et sammendrag af årsregnskabets resultatopgørelser for OFR A/S for årene 2005, 2006 og 2007. Det bemærkes, at ikke alle poster er medtaget. 

Resultatopgørelser 2007 - 2009 (sammendrag) 

År 2007 : 2008 : 2009 
Omsætning 30.710 : 31.610 : 45.850 
Produktionsomkostninger -28.360 : -29.190 : -42.240 
Salgs- og administrationsomk. -2.040 : -1.700 : -1.890 
Finansieringsomkostninger (netto) -560 : -320 : -720 
Resultat efter skat -160 : 272 : 680 

Hvor intet andet er anført er alle de efterfølgende beløbsangivelser i 1.000 DKK. 
1. januar 2007 var virksomhedens egenkapital på i alt 4.280 sammensat af Aktiekapital på 2.000 og 
overført overskud på 2.280. OFR A/S har udbetalt udbytte til sine aktionærer for alle årene. Udbyttebetalingen for 2007 var på 120, mens den for de andre år var henholdsvis 240 (2008) og 340 (2009). I februar 2009 blev der gennemført en udvidelse af OFR’s aktiekapital. Der blev ved den lejlighed udstedt 50.000 fondsaktier og 50.000 nye aktier med en pålydende værdi på 10 kr. pr. aktie. De nye aktier blev solgt til en pris på 21 kr. pr. aktie. De samlede emissionsomkostninger var 32. 

Beregn egenkapitalens bogførte værdi ultimo hvert af de tre år fordelt på de relevante egenkapitalposter.


Svar #1
22. juni 2011 af Girlicious_Julia (Slettet)


Skal jeg trække egenkapitalen primo fra de variable omkostninger og tillægge omsætningensamt udbytte betaling for hvert år? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Du skal lægge resultatet fra resultatopgørelsen til primo egenkapitalen og trække udbyttebelingen fra. I 2007 var resultatet negativt, det vil sige at firmaet havde underskud. De 160.000 kr som OFR A/s havde underskud i 2007 skal naturligvis trækkes fra primoegenkaitalen på .4.280.000 kr og de 120.000 kr i udbytteudbetalingen trækkes fra derefter får du en ultimo egenkapital 2007 på   4.280.000 - 160.000-120.000 =  4.000.000 kr. De 4 mil er også primosaldo i 2008.    


Svar #3
24. juni 2011 af Girlicious_Julia (Slettet)

Er det rigtigt?

2008: 4000+272-240 = 4032

2009: 4032+680-340-(50.000*10)-(50.000*21)-32 = (4372+500000-1050000)-32= 545596


Svar #4
25. juni 2011 af Girlicious_Julia (Slettet)

 Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Hvordan beregner man Egenkapital?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.