Matematik

kegle

22. juni 2011 af clej61 (Slettet)

hej jeg skal regne en kegles højde ud men hvordan gør man det


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2011 af mathon

                     ...hvordan lyder opgaveteksten?


Svar #2
22. juni 2011 af clej61 (Slettet)

jeg har rumfang og grundarealet


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. juni 2011 af mathon

                        h = (3·rumfang) / grundareal


Svar #4
22. juni 2011 af clej61 (Slettet)

keglens rumfang er 13,43m3     og grundflade areal err 4,12m2  og jeg skal finde keglens højde


Svar #5
22. juni 2011 af clej61 (Slettet)

hvis jeg så en kegles højde og rumfang og skal så beregne radius ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. juni 2011 af mathon

                   h = 3·(13,43m3) / (4,12m2)

                   r = √(4,12 m2/π)


Svar #7
22. juni 2011 af clej61 (Slettet)

tak for det jeg har også fået det til  men har du så en måde til at beregne radius


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt formlen for keglens rumfang V = (π/3)·h·r2 . Indsæt de kendte størrelser og isoler den ukendte.

h = 3V / (πr2)

r = ( 3V / (πh) )1/2


Skriv et svar til: kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.