Matematik

Spørgsmål til grafisk løsning

23. juni 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg er i gang med en opgave omkring grafiske løsninger, og kan simpelthen ikke finde ud af det.

I opgaven står der:

Der er afbilledet en graf for funktionen med forskriften: y=X²-3

og herefter står der: Løs grafisk ligningen x²-3=6

Er der nogen, som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

x2-3 = 6 <=> x2 - 9 = 0

Indtegn i et grafprogram og aflæs rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn grafen for den rette linie med ligningen y = 6 og opsøg skæringspunkterne mellem de to grafer. Løsningen til den angivne ligning er da x-koordinaterne til skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

y = x^2-3 = 6

Du har y = x^2-3

Tegn y = 6

Gå lodret ned på x-aksen fra de to skæringspunkter, og se, hvad x bliver.

That's all ;-)


Svar #4
25. juni 2011 af ag2011 (Slettet)

Okay, tak for Jeres svar. Nu tror jeg at jeg har fundet ud af det :-)


Skriv et svar til: Spørgsmål til grafisk løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.