Studievalg og videregående studie

Hjæææælp til valg! Rådgivning søges akut!

29. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Hej alle. Jeg læser i øjeblikket jura, men jeg kunne godt tænke mig at forhøre mig om mulighederne for at finde job som revisor i fremtiden.

Jeg har en del spørgsmål og jeg virkelig ville blive glad hvis I vil svare på dem :)

Hvordan er Ha.jur i forhold til det almindelige jura-studium? Jeg er vant til jura-eksamener med ekstremt høje dumpeprocenter og hertil også frafaldsprocenter. Er Ha.jura god internationalt?

Er der en af bacheloruddannelserne som udbydes på CBS, som er bedre når man ønsker at blive revisor (evt. statsautoriseret)? (Jeg har bl.a fået at vide at det er bedre at tage vælge at specialisere sig (eks. Ha.mat) frem for HA almen med blik på fremtiden)

På forhånd mange tusinde tak! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. juni 2011 af emul0c

Umiddelbart kan jeg ikke se hvorfor HA-mat skulle være god hvis du gerne vil være revisor - der ville jeg nok vælge snarere HA-jur eller HA-almen. Dermed ikke sagt at du ikke kan komme ind - men jeg kan ikke se hvor fordelen skulle ligge; cand.merc.aud har ikke noget vildt højt matematisk niveau :-)


Svar #2
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Hvorfor ville du foretrække Ha.jur eller Ha.almen? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #2

HA.jur er god ifht. cand.merc.aud da mange af fagene på cand.merc.aud er juridiske bl.a. skatteret og finansieringsret. 

HA(almen) den er meget bred virksomhedsorinteret så du let kan sætte dig ind i forskellige systemer i den enkelte virksomhed. 

HA(mat) er et rigtig god uddannelse, men mest relevant hvis du ønsker at arbejde med finansiering, eller andet mere matematik tungt. 

cand.merc.aud er ikke matematiktung så derfor er det matematik du lærer på ha(mat) "over-kill". 


Svar #4
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Tak for svaret. Er der nogen af jer der kan give et fingerpeg om hvordan sværhedsgraden på ha.jur ligger iforhold til almindelig jura? Er nemlig vant til hårde eksamener fra jura med lave karaktere og mange der dumper :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #4

Skifter du fordi du vil have noget lettere ?

Men generelt ved jeg det ikke. Som udgangspunkt skal du altid regne med et universitets studium er svært. 


Svar #6
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Nej, det er ikke fordi ''det skal være lettere''.

Jeg fandt bare jura tørt og meget ensformigt og med matematik-linje fra STX savner jeg matematik. Men må indrømme at sværhedsgraden på jura har skræmt mig en del også og det spiller derfor en rolle hvis ha.jur er lige så svært.


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. juni 2011 af emul0c

#6

Umiddelbart tror jeg godt at du kan antage at HA-jur er ligeså hårdt/tørt som jura på universitetet - her ligger vægten bare på de virksomhedsorienterede love mv. og altså ikke særlig med med personlige (ved ikke lige hvordan man skelner - men du har ikke noget som helst med strafferet, familieret osv. osv.); det er overordnet set Skatteret, finansieringsret, tinglysningsret, fondsret, panteret osv. osv. osv.

De har også "erhvervsøkonomi" men det er så basalt at det ikke rigtig kan bruges til noget. Ligesom man på HA-almen har erhvervsret, som ligeså er så basalt at det ikke rigtig kan bruges til noget.

Men det er jo op til præferencer - hvis du er træt af jura og gerne vil have noget med med beregninger er HA-jur ikke det rette sted; så ville jeg hellere tage HA-almen. Som også er direkte adgangsgivende på Cand.merc.AUD studiet.
Men hvis det er jura der interesserer dig - så er HA-almen ikke det rette sted; der er mildest talt ikke specielt meget jura.


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #7.

I Odense lærer HA.jur altså en del erhvervsøkonomi. Det er dog ikke de hårde fag, men mere organisation og markedsføring. Men de kan som valgfag tage f.eks. finansiering. 

Men der flest snakkefag. 


Brugbart svar (2)

Svar #9
30. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

du kaldte? 


Svar #10
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

Er ked af at hvis det er lige så svært at bestå, men tak for indlægget, det var rigtig brugbart selvom jeg lige pt. blot er mere i tvivl. :)


Svar #11
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Jeg har også hørt at det ville være bedre at tage en af de andre HA-uddannelser fremfor Ha.almen da man så er ''specialiseret'' og der er færre med ens specikationer da der er mange på Ha.almen? Stiller det en dårligere hvis man tager Ha.almen? 


Brugbart svar (2)

Svar #12
30. juni 2011 af Zalam (Slettet)

 #11

Hvis du vil være revisor er det ligemeget, hvilken HA du tager. Der er ingen, som vil fortælle dig, når du er uddannet cand.merc.aud,, vi kan ikke bruge dig pga. du har HA(alm) baggrund fremfor HA(jur). 

- De vil kun vurdere dig på dine resultater og valgfag på cand.merc.aud'en. 

HVis du skulle søge en revisor trainee stilling efter endt bachelor tvivler jeg også på de kigger på om du er HA eller HA(jur). Men vil vurdere dine akademiske resultater samt din personlighed (passer du ind).

Dvs. det er underordnet om du vælger HA eller HA(jur), når du vil være revisor. Derfor bør du vælge den HA retning, som du synes er mest interessant. 

Hvis du ikke er sikker på om du vil være revisor kan der være overvejelser om valg af retning. HVis du f.eks. vil arbejde med noget matematik tungt, vs. noget juridisk, eller strategisk. 


Svar #13
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Ja, jeg må vel bare veje det op. Kigge på diverse fag på uddannelserne og se hvad der tiltaler mig mest.


Brugbart svar (2)

Svar #14
30. juni 2011 af ThymsB (Slettet)

Hvis du er glad for matematik, kunne det måske være matematik-økonomi, som da umiddelbart er i samme afdeling af uddannelser


Svar #15
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Jeg er glad for mange fag. Men på jura er der jo ingen matematik overhoved:) Det betyder ikke at jeg KUN vil have matematik.


Brugbart svar (2)

Svar #16
30. juni 2011 af emul0c

#13

Man kan sige det sådan, der er fordele og ulemper ved begge dele.
Nu er jeg selvfølgelig lidt biased da jeg selv har en HA-almen baggrund i baggagen; men føler nu det er okay objektivt det jeg skriver alligevel.

Med en HA-almen kan du læse alle kandidat-overbygninger (inden for rammen Master of Science in Economics and Business Administration, dvs. FIR, AEF, FSM, SOL, ASC, MCM, EMF osv. osv. - (altså på CBS)). Du kan ligeledes starte på Cand.merc.aud direkte. Cand.merc.jur kræver nok nogle opfølgende fag.

Med en HA-jur i baghånden er der ikke frit optag på alle kandidatlinjer, der er op til flere af dem du skal tage ekstra fag for at komme ind på. Dog er der direkte adgang på cand.merc.jur og cand.merc.aud.

Så hvis du er 100% sikker på at du vil læse cand.merc.aud er det fuldstændig ligemeget - men finder du ud af senere hen at du i virkeligheden hellere ville læse finansiering og regnskab; så er du meget dårligere stillet med en HA-jur end du er med en HA-almen.

Så for at gøre en lang historie kort: Hvis du ved 100% hvad du vil og interesserer dig for - så kan du tage hvad du lyster; er du i tvivl, så tag almen da den giver det bredeste fundament for at komme ind på alle overbygninger.


#8

True - men om man vil det eller ej, så er en almen bedre rustet til en finansieringsoverbygning end en jur er - modsat er en jur bedre stillet på jur-overbygning end en almen er. Uanset om man har taget et eller to valgfag ved siden af.

Det er min opfattelse at de "samme" fag der er på jur og almen stadig er forskellige niveauer. En masse fra min klasse tog Makroøkonomi med HA-jur fordi det lå strategisk bedre i forbindelse med udveksling - deres eksamen var en 2 timer skriftlig med alle hjælpemidler.
På almen er selvsamme en 4 timer skriftlig uden hjælpemidler.
Derudover lå snittet også forskelligt - hvilket enten indikerer at ha-jur alle sammen er sygo gode til makroøkonomi, eller at niveauet lå anderledes (jeg holder på den sidste).

Erhvervsøkonomi på HA-jur er også tit en blanding af forskellige slags økonomi - modsat almen. Ligesom almens erhvervsret er en blanding af forskellige slags retslære.


Svar #17
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Tusinde tak for de rigtig gode indlæg. Jeg har umiddelbart et mål om at læst til revisor, eventuelt statsautoriseret, men det kan selvfølgelig ændre sig med tiden :)


Brugbart svar (2)

Svar #18
30. juni 2011 af Roman Garcia

Jeg vil dog lige give mit indspark i forhold til sværhedsgraden. Det er mit klare indtryk, at der ikke skal bruges så mange timer på læsning på handelshøjskolen, og generelt er niveauet laver. Det skal dog siges, at jeg kun udtaler mig om det juridiske aspekt - altså alm. jur. kontra HA (jur). Jeg ved ikke, hvordan det forholder sig til matematik-delen.


Svar #19
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

 Mange tak Ramon Garcia. Det var det svar jeg var ude efter :)


Svar #20
30. juni 2011 af VH^ (Slettet)

Kan jeg godt søge ind på en anden uddannelse (HA-almen) imens jeg er registreret på KU som studerende på jura og blive optaget på en ny uddannelse og derefter melde fra på jura? Eller skal jeg melde fra på jura før jeg søger/bliver optaget på en ny uddannelse?


Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

Der er 103 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.