Matematik

Vigtig spørgsmål omkring Bernoulli lov!!??

04. juli 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle sammen..

Er der nogen der kan forklar hvad er " Law of large numbers" og kan I give míg eksempel på den!!

Tusind tak på forhånd!


Svar #1
04. juli 2011 af BrainStorm (Slettet)

Jeg vil dog også spørg om, når antal af forsøg er dens sansynlighed for at opnå et bestemt mål..er afhængig af den teoretisk sansynlighed og den praktisk sandsynlighed..! er det rigtig og hvornår kan man tale om så noget`??

igen tak.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juli 2011 af Madsst (Slettet)

Prøv at se denne video - han er rigtigt god til at forklare ting: 

 http://www.khanacademy.org/video/law-of-large-numbers?playlist=Probability


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2011 af Madsst (Slettet)

 #1 Jeg forstår ikke bare en af de sætninger du skriver.


Svar #4
04. juli 2011 af BrainStorm (Slettet)

Tusind tak Madsst!

men jeg forstår ikke engelsk!!

kan du ikke bare, kort fortæl!

tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juli 2011 af Madsst (Slettet)

Jeg kan ikke gøre det ligeså godt som han gør, men jeg kan give et eksempel.

Vi kan forstå store tals lov (law of large numbers) ved for eksempel at tænke på en terning med tre kanter. Sandsynligheden for at slå både 1,2 og 3 er så 1/3. 

Vi kan regne den forventede værdi af terningens udfald ud som:

1/3 * 1 + 1/3 * 2 + 1/3 * 3 = 1/3 ( 1 + 2 + 3 ) = 2

Vi kan så forestille os at vi slår med terningen uendeligt mange gange. Så tager vi alle slagene og lægger dem sammen og dividerer med antallet af slag (det vil sige at vi tager gennemsnittet).
Store tals lov siger så at vi vil få præcis 2. Det gør vi fordi gennemsnittet bliver til den forventede værdi når antallet af slag går mod uendeligt.

Et andet eksempel kunne være en mønt. Du kan give 'plat' værdien 1 og 'krone' værdien 0. De har begge sandsynligheden 0.5. Den forventede værdi bliver derfor:

0.5 * 0 + 0.5 * 1 = 0.5.

Du kan selv prøve at slå 'plat' eller 'krone' for eksempel 25 gange med en mønt og finde gennemsnittet. Det vil ofte være ret tæt på 0.5 og jo flere gange du slår jo tættere vil gennemsnittet komme på 0.5. 


Svar #6
04. juli 2011 af BrainStorm (Slettet)

det jeg ikke forstår er: når du kommer med de to eksempler, der får vi en præcis talt, og ud fra den matematisk logik du har vist mig, der kan jeg ikke få et tal, der går tætter på målet..men jeg får en præcis tal-- tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2011 af Madsst (Slettet)

 Jeg forstår ikke hvad du skriver. Sørg for at læse hvad du skriver igennem når du har skrevet det. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juli 2011 af YesMe (Slettet)

Det er vist svært at forstå, hvad han mente. Men, jeg er ret sikker på, at han mente, at han havde fået lært noget nyt, som han ikke plejede at tænke på den måde, som du gjorde - derfor takkede han dig.


Skriv et svar til: Vigtig spørgsmål omkring Bernoulli lov!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.