Debat

Flytte hjemmefra - budget

06. juli 2011 af heidi1992 (Slettet)

Hej,

Har planer om at flytte til Århus for at studere efter ferien, for at være sikret et sted at bo meldte jeg mig til boliggaranti og er lige blevet tilbudt en bolig; huslejen ligger på 3300 om måneden incl el og varme, hvilket er en del højere end de kollegieboliger jeg egentligt var skrevet op til. Da jeg ikke tidligere har boet selv; har jeg lidt svært ved at lave et ordentligt budget, så jeg ville hører om der er nogle der kan give et ca. beløb man skal regne med til andre udgifter? for så vidt muligt var min plan at undgå at arbejde i starten af mit uddannelses forløb.

regner med at have en SU på 5400 og at mine udgifter til mad kommer til at være på ca 1000 om måneden derudover kommer huslejen på 3300. Hvilket giver mig 1100 kr, til andre udgifter, men er det muligt at få det til at løbe rundt? 

det skal dog lige nævnes at jeg har en opsparing der kan dække indskud og bog køb i de første semestre. 

håber der er nogle der kan hjælpe, på forhånd tak.

- Heidi 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2011 af Shase (Slettet)

 Husk at det ryger lidt af din SU til skat. Du burde nok overveje at få et studiejob, eller tage lidt SU-lån for at kunne få det til at løbe rundt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juli 2011 af Jerslev

#0: Du kan også benytte hjemmesiden www.spiir.dk til at få mere styr på økonomien. Det er en super side.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juli 2011 af volcom1

Der ryger 500 til skat af din su med det helt almindelige fradrag hvilket giver dig 700 til overs hver måned, af disse penge skal du betale: telefon, tv/internet, fornøjelse(bio, øl, take away osv.) tøj, tøjvask, opvaskemiddel,  og hvad der ellers bruges penge på hver måned, ud fra min egen situation kan det på ingen måde lade sig gøre at overleve for de 700 kr hvis du vil have bare lidt fornøjelse hver måned. Jeg vil mene at du bliver nødt til at have et studie job ved siden af.


Svar #5
06. juli 2011 af heidi1992 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det var meget brugbart. Har sagt ja til boligen, da det er den eneste mulighed hvis jeg fortsat vil være i garantien, står som nr. 2 i køen, men håber at den anden siger ja, da jeg så kan få noget billigere, eller må jeg se hvor godt jeg kan overleve indtil jeg finder et billigere sted af bo. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juli 2011 af Barium (Slettet)

Er det en lejebolig? For så kom i gang med at søge boligstøtte :-)

Regn med at have ca 3400 fra SU hver måned når skat er fratrukket (dette er forudsat at du har arbejdet, og ikke har noget frikort tilbage)

Jeg ville bestemt anbefale dig at få et studiejob, da UNI også i høj grad handler om at være social og gå meget ud. Sådan er det ihvertfald for mig - og der vil penge gøre en stor forskel.

Men din husleje er relativt lav, så det skal nok gå :-) til sammenligning betaler jeg 5.5 alene i husleje hver måned, så er der TV og internet, forsikring, mad indkøb, byture ovs.

Så mit råd til dig ville være at finde et job ved siden af, behøver ikke være mere end 5-10 timer om ugen. Men det er bestemt anbefalingsværdigt, da det også er rart at komme lidt væk fra bøgerne (jeg arbejder selv ca. 50 timer om måneden)


Svar #7
10. juli 2011 af heidi1992 (Slettet)

 Det er en lejebolig, og da jeg modtog lejekontrakten var huslejen ikke den samme som det der stod i mailen, nu er den nede i 2900kr og de har vedlagt en ansøgning til boligsikring som jeg kan udfylde og ifølge, den udregner der er på nettet kan jeg være heldig og få omkring 400kr, hvilket lige pludeselig giver et helt andet budget. Regner også med at anskaffe mig et arbejde, når det første semester er overstået, bare lige for at have lidt ekstra tid i starten, har hørt at UNI kan virke en smule uoverskueligt i starten :) har selv arbejdet 1-2 timer hverdag siden 9klasse, hvilket også gør at jeg har noget opsparing at tage af, dog er de fleste fast låst pga. børneopsparing og garant ordning, men et arbejde vil helt klart blive aktuelt, da det både giver noget socialt men også mere luft i budgettet. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. november 2011 af kål-head (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #9
12. november 2011 af kål-head (Slettet)

Jeg kan anbefale denne budget guide til unge der skal flytte.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2015 af Kamilla1234566 (Slettet)

Ih ja. det er bare rigtig dyrt at flytte til århus desværre. Har du tænkt på hvordan du får flyttet dine ting samt fået købt flyttekasser? Det kan nemlig også i sig selv være en dyr fornøjelse. Lej derfor en trailer ved ikea eller silvan gratis og køb dine flyttekasser på nettet, så får du den billigst mulige flytning. Held og lykke med det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. august 2018 af sfj95 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Flytte hjemmefra - budget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.