LaTeX

eksportere figurer

06. juli 2011 af pdebes (Slettet)

Hej

Jeg har lavet nogle figurer i LaTeX med PSTricks, som jeg gerne vil eksportere, således at jeg får en separat eps-fil for hver enkelt figur. Jeg har fået googlet mig frem til at bruge preview pakken, men den laver dog ikke en separat fil for hver figur, men i stedet  laver den en separat side til hver figur i en fil. Hvis der er nogen der ved hvordan jeg kommer videre herfra således at kan få adskilt outputtet, så vil jeg blive meget glad.

Et lille eksempel:

\documentclass{memoir}
\usepackage{pstricks}
\usepackage[active,tightpage]{preview}

\pagestyle{empty}

\begin{document}

%%% Fig 1

\begin{preview}
\pspicture*(2,2)
\pscircle(1,1){1}
\endpspicture
\end{preview}

%%% Fig 2

\begin{preview}
\pspicture*(2,2)
\psdiamond(1,1)(1,1)
\endpspicture
\end{preview}
 

\end{document}

Så det jeg gerne vil have er to filer fig1.eps og fig2.eps

Mvh, mig


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. juli 2011 af daleif (Slettet)

Det kan godt være at epstool programmet kan anvendes til dette.

Jeg plejer bare at kompilere dem en ad gangen og så manuelt lave EPSer med

dvips -E -o fig1.eps fig.dvi


Svar #2
06. juli 2011 af pdebes (Slettet)

Nu kender jeg ikke til epstool, men vil lige tage et kig på det, så tak for tippet :)

Ja grunden til at jeg ikke gør det, er for jeg har lavet en hel del figurer og vil gerne undgå slavearbejdet, så det ville jo være rart hvis det på en eller anden måde kunne automatiseres.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. juli 2011 af daleif (Slettet)

Nu jeg tænker over det.

Har du prøvet at oversætte din fil til PDF, og så anvende pdfcrop programmet på det? Det gør egentlig det du leder efter. (hvis du så skal bruge EPS, så skal du så finde et program som er god til at konvertere tilbage til EPS)


Svar #4
06. juli 2011 af pdebes (Slettet)

Nu har jeg lige prøvet at bruge pdfcrop (har ikke brugt det før, så kan godt være at jeg ikke har gjort det rigtigt) og umiddelbart giver det mig ikke noget nyt, hvis min gamle pdf med alle figurene hed fig.pdf, så får jeg bare en ny pdf, som hedder fig-crop.pdf, men de to filer er helt ens.

Jeg har brugt kommandoen: pdfcrop fig.pdf, er det korrekt?

Derudover  hvis jeg får det til at virke og skal konvertere det tilbage til eps, risikerer jeg så ikke at noget af kvaliteten ryger? Det er jeg jo ikke særlig interesserede i, da grunden til at jeg lave dem selv, var for at det skulle se ordenligt ud.


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. juli 2011 af daleif (Slettet)

Dette er grunden til at jeg altid holder mig til PDF, så skal man ikke konvertere tilbage til EPS (det er ikke alle værktøjer til PDF->EPS som er lige gode).

Jeg prøvede lige din fil. Der er de allerede croppede (kunne dog ikke vise PS versionen frem), så derfor kan du ikke se forskel.

Se hvad der sker hvis du fjerner preview og lægger et sideskift ind mellem dem, og så laver latex, dvips, ps2pdf, pdfcrop


Svar #6
07. juli 2011 af pdebes (Slettet)

Jeg har bidt i det sure æble og gjort som du foreslog til at starte med. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. juli 2011 af daleif (Slettet)

Jeg mener at du kan give options til dvips så den vælger hvilken side fra DVI-filen den skal lave EPS fra


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. juli 2011 af daleif (Slettet)

f.eks. med

dvips -E imf.dvi -o imf.eps -p1 -l 1

her er det side 1 der er tale om


Svar #9
07. juli 2011 af pdebes (Slettet)

Nu skrev jeg ovenstående, før jeg så dit svar, men jeg vil alligevel prøve det som du lige har skrevet, så kan man altid bruge det en anden gang.

Jeg burde også gå over til at bruge pdf, men jeg har bare altid brugt eps, så det har bare været nemmere at holde sig til også fordi jeg har nogle eksterne programmer som giver mig eps filer.

Men igen tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #10
07. juli 2011 af daleif (Slettet)

Der er en del fordele ved at gå over til pdflatex, f.eks. microtype


Skriv et svar til: eksportere figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.