Matematik

Normalfordeling i excel?

11. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Beregn sandsynligheden for at det gennemsnitlige salg for de 25 dage i år 2004 vil ligge mellem 14 og 15, hvis middelværdien for populaionen er på 14 og variansen er 7.

Hvordan skal jeg lave det i excel når jeg skal indtaste det i excel ved at indtaste: =Normfordeling(x;middelværdi;std.afv;kumulativ)........?????

I facitlisten står der at resultatet bliver:

 
       x~N(14 ; 7 )
1.   P(x <=15) = 0,970609139

       x~N(14 ; 7 )
2.  P(x <= 14) = 0,5

=0,970609139-0,5= 0,470609

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juli 2011 af kieslich (Slettet)

Normfordeling(15;14;7^(1/2);sand)      standardafvigelsen er kvadratroden af variansen.

Der er fejl i facitlisten.   P(x<=19) = 0.970609


Svar #2
11. juli 2011 af Usser (Slettet)

jeg forstår det ikke... det du har skrevet---> Normfordeling(15;14;7^(1/2);sand) er det lig med 0,647272 ?

jeg kan godt følg dig i at std. afv. er lig med kvadtrod af variansen--> Varians--> kvadratrod af 7= 2,64575

Hvad bliver resultatet så fordi i facitlisten står det som om at man skal tage p(x<=15) først og p(x<=14) efter ,fordi den ligger imellem 14 og 15. derefter skal man trække de to tal fra hinanden også har man resultatet.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juli 2011 af kieslich (Slettet)

P(14 ≤ x ≤ 15) : Normfordeling(15;14;√7;sand) - Normfordeling(14;14;√7;sand) = 0.647272 - 0.5 = 0.147272


Svar #4
11. juli 2011 af Usser (Slettet)

Hej kieslich og andre derude

Vil i ikke tjekke den vedhæftede fil fordi jeg er helt forvirret, da min lære sjælden laver fejl. Han bruger Erlang s til statistiktimerne så jeg ved ikke om det har noget med det at gøre?

Vedhæftet fil:Facitlisten.docx

Brugbart svar (2)

Svar #5
12. juli 2011 af kieslich (Slettet)

Din lærer har lavet en fejl. der gælder jo at 97,7% ligger under middelværdien + 2 x standardafvigelse, så at 97% skulle ligge under 15 med en varians på 7 er ikke muligt.


Svar #6
13. juli 2011 af Usser (Slettet)

Ja du har ret i dine udregninger.. jeg beklager kieslich min lære har taget fejl. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Det er god stil:)

tusind tak!


Skriv et svar til: Normalfordeling i excel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.