Matematik

Løsning af ligningen?

11. juli 2011 af iman94 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej 

Er der nogen som kunne hjælpe mig med at løse disse to ligninger, og helst vise hvilke formler og metoder der bliver brugt?

(x+2)2 = (x-2)(x+2)

og 

<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font: minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:AR-SA">x+4/x-2 = x+2/x+4    (jeg kunne ikke skrive en brøkstreg, derfor bruger jeg divisions tegnet / )

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juli 2011 af SuneChr

1)  Forkortes med   (x + 2)  skal   x  ≠  - 2  men den reducerede ligning har da ingen løsning.

      Forkortes der ikke, ganges ud og   x  =  - 2  findes (uden forbehold).

2)  Forudsætninger:   x   ≠  - 4    ∨    x  ≠ 2  .        Der ganges "over kors"  hvorefter  x  =  - 5/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juli 2011 af Euroman28

Er du bekendt med kvadrattet på en 2-ledet størrelse???

(a+b)^2 = (a+b)*(a+b) ??

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juli 2011 af mette48 (Slettet)

(x+2)2 = (x-2)(x+2)       

(x+2)(x+2) = (x-2)(x+2)    ganger parenteserne ud

x2+4x+4=x2-4                   trækker x2og 4 fra på begge sider

4x=-8                                 deler med 4

x = -2

Der er ingen grund til at tage forbehold af nogen slags. #1 glemmer at når man tager forbehold for visse værdier er man nød til at undersøge hvad der sker når man bruger disse verdier

og

x+4/x-2 = x+2/x+4     gang med (x-2)(x+4) på begge sider

(x-2)(x+4)(x+4) / (x-2 ) =(x-2)(x+4)( x+2) / (x+4 )  forkort

(x+4)(x+4)=(x-2)(x+2)      ganger parenteserne

x2+8x+16=x2-4                trækker x2 og 16 fra

8x = - 20                          deler med 8

x= - 20/8  = - 5/2  = - 2½


Skriv et svar til: Løsning af ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.