Matematik

Koordinatsæt til cirklens skæringspunkter

17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

En cirkel har centrum i P(3,-2) og radius 5.

Jeg skal bestemme koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.

Jeg har gjort:

(x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2

(0-3)^2 + (y+2)^2 = 25

Og så skal jeg vel bare solve den hvorved jeg får y = 2    v     y = -6 ??

Er det rigtigt regnet ud ???

I så fald , hvordan regner jeg det ud uden at skulle solve ligningen, men regne den ud i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2011 af mathon

    (0-3)^2 + (y+2)^2 = 25

    9 + (y+2)2 = 25           

    (y+2)2 = 16       regn selv videre uden at kvadrere...


Svar #2
17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

jeg kan ikke lige gennemskue hvad det jeg skal gøre? /:


Svar #3
17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det :)


Svar #4
17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

2*(a)^(2) + 2*a=12

Hvordan reducerer jeg videre med den der :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2011 af kieslich (Slettet)

divider med 2 i alle led.   træk 6 fra på begge sider. løs andengradsligningen:


Skriv et svar til: Koordinatsæt til cirklens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.