Matematik

Division af ligning med to ubekendte

23. juli 2011 af Sayadyan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en der kan forklare svaret til følgende:

Hvis U ikke lig 5, og

(U^2-25)/4V = (U-5)/8

så er U = (V-10)/2

Men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Parantesen på venstre side kan faktoriseres til (u+5)(u-5), hvormed leddet (u-5) går igen på begge sider, og du derfor kan dividere igennem med det for at fjerne det - på betingelse af, at u er forskellig fra 5, for ellers ville du dividere med nul.

Efterfølgende er der tilbage at isolere U.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Det skulle gerne være  PLUS i facit'et

(U-5)*(U-5)/(4V) = (U-5)/8

(U-5)/(4V) = 1/8

U-5 = 4V/8 = V/2

U = V/2 + 5 = (V+10)/2

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Sludder og vrøvl - jeg læste det som "kvadratet på en toleddet størrelse - men det er jo "to tals sum -". 

Så det skulle ha' været:

(U-5)*(U+5)/(4V) = (U-5)/8

(U+5)/(4V) = 1/8

U+5 = 4V/8 = V/2

U = V/2 - 5 = (V-10)/2
 

Så passer pengene ;-)


Svar #4
24. juli 2011 af Sayadyan (Slettet)

Perfekt :)

Tak for svarene - nu glemmer jeg ikke faktorisering før om mange år..


Skriv et svar til: Division af ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.