Matematik

Grafisk fremstilling af binomialfordelingen

27. juli 2011 af Sheldorin (Slettet)

Hej med jer,

Når man har med en normalfordeling at gøre kan man lave en graf over tæthedsunktionen f(x) og så er P(X<=x) arealet under grafen fra minus uendelig til x. Men hvad nu hvis jeg vil lave en grafisk fremstilling af binomialfordelingen der kan jeg vel ikke lave en kurve da det ikke er en kontinuert stokastisk variabel, så der skal jeg vel lave et søjlediagram. Og hvordan vil jeg så grafisk kunne vise P(X<=x) ved en binomialfordeling, er det arealet af søjlerne fra minus uendelig til x eller hvordan?

Altså jeg kan godt lave en kurve over f(x) for binomialfordelingen og så farve arealet under grafen som sandsynligheden, men jeg kan ikke rigtig gennemskue om det er korrekt at gøre, når man har med en diskret stokastisk variabel at gøre.. Jeg har fx lavet denne grafiske fremstilling som jeg så kom i tanke om nok var forkert:

http://dl.dropbox.com/u/23166116/Binomialfordelingens%20graf.jpg

Jeg håber der lige er nogle der kan give lidt indput.

//Sheldorin


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2011 af SuneChr

 Kn,p· sp · (1 - s)n-p    afbildes med en søjle for hvert  p ∈ {0, 1, 2, .... , n}  ,  og sæt søjlebredden = 1 og søjlehøjden = sandsynligheden svarende til p ,  da bliver arealet af søjlen = sandsynligheden. Summeres alle n + 1 søjler fås arealet = 1.              Sandsynligheden fra   0 ≤ p ≤ pj  er da summen af disse søjlers arealer.


Svar #2
27. juli 2011 af Sheldorin (Slettet)

Okay med x=15, n=25, p=0,5 hvad siger du så til denne fremstilling?

http://dl.dropbox.com/u/23166116/Binomialfordelingens%20graf%202.jpg

Kan det ikke godt bruges til at vise P(X<=15)? ;)

Mange tak fordi du ville svare på mit spørgsmål.

//Sheldorin


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2011 af SuneChr

Vedhæftet.

Vedhæftet fil:SECC SP 2807110500.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2011 af SuneChr

Tillæg til # 3 :

P(X ≤ 15) er da summen af søjlernes areal for  0 ≤ p ≤ 15. Sætter vi bredden af en søjle til 1 og højden af en søjle for sandsynligheden, skulle de 16 første søjlers areal være 0,8852  (4 dec.) .


Skriv et svar til: Grafisk fremstilling af binomialfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.