Matematik

Ligning

31. juli 2011 af Gustav15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Opgaven lyder på: x - 2(x - 1) = 2x + 5

Sådan her løser jeg den.

x - 2x + 2 = 2x + 5

x - 2x + 2x = 2 + 5

x = 7

men facit siger -1

har prøvet og sætte facits ind men får ikke det rigtige

hjælp mig :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2011 af BabseBritta (Slettet)

Facitlisten har ret:

Din første mellemregning er korrekt, men så går det galt. Vi reducerer lidt på x - 2x + 2 = 2x + 5, så det bliver til: -x + 2 = 2x +5.

Nu samler vi x'erne, der hvor der er flest, dvs. på højre side. Derfor plusser vi med x (+x) på begge sider af lighedstegnet: 2 = 2x + (1)x + 5.

Derefter samler vi tallene på venstresiden: 2 -5 = 2x + (1)x + 5 -5 = -3 = 3x. Vi dividerer med 3 på begge sider og får (-3/3) -1


Svar #2
31. juli 2011 af Gustav15 (Slettet)

ok tusind tak :D nu fatter jeg den


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Husk altid at skifte fortegn, når du flytter et led over på den anden side -


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.