Matematik

Ekstrema, nulpunkt, dm, fortegnsvariation?????

31. juli 2011 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) jeg har et lille spørgsmål, som jeg håber på at få vejledning i, eller bare få forklaret hvordan man gør :)

Det er en funktionsanalyse som lyder på: 
Undersøg funktionen: √ x^2 + 4x+8

Find Ekstrema, Nulpunkt, Dm, Fortegnsvariation.







 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

1) Find f'(x).

2) Løs f'(x) = 0 for at finde ekstrema for funktionen f(x).

3) Fastslå monotoniforholdene ved at indsætte x-værdier på begge sider af ekstrema.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. august 2011 af SuneChr

Kald funktionen   f(x)  = √ ( x2 + 4·x + 8)   som da er sammensat af  g(x)  =  √ x    og   h(x)  =  x2 + 4·x +8

Så har vi:   f(x)  =  g(h(x))   ⇒   f´(x)  =  g´(h(x))·h´(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2011 af mathon

    bemærk:
                          x2 + 4·x + 8 > 0   for   ∀x∈R


Skriv et svar til: Ekstrema, nulpunkt, dm, fortegnsvariation?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.