Matematik

Kvadratisk programmering

02. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke lige finde ud af løse denne her opgave, fordi minuserne foran 0,1x og 0,1y forvirrer lidt, og har svært ved at nå frem til cirklens ligning.

Jeg får efter at have regnet og reduceret 0,1x^2 + 4x-0,1y^2 +8y=2000+t. 

Opgaven siger:

R(x,y)= -0,1x^2 + 4x - 0,1y^2 +8y

Niveaukurven N(t) er givet ved R(x,y)=t

Gør rede for N(110) er en cirkel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2011 af SuneChr

En cirkel, med centrum i (a,b) og radius r, har ligningen:   (x - a)2 + (y - b)2  =  r2        ⇔

   (*)             x2 - 2ax + y2 - 2by + (a2 + b2 - r2)  =  0

Hvis t = 110  fås:

- 0,1x2 + 4x - 0,1y2 + 8y  =  110    ⇔    - 0,1x2 + 4x - 0,1y2 + 8y - 110  =  0

Gang sidste udtryk igennem med ( - 10) og aflæs koefficienterne og sammenlign med koefficienterne i (*), så fås (a,b) og r. 


Svar #2
02. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Mange tak...Skriver lige hvis jeg støder på nogle problemer..


Svar #3
02. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt ved *, men jeg tror jeg regner den på den metode vi har lært og om en 2 timers tid, hvis du har tid så check lige denne her tråd og se om mit resultat er rigtige :). Ja, det tager ikke 2 timer, men skal noget. Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. august 2011 af SuneChr

Får du:        a = 20        b = 40         r = 30     ?

Dvs en cirkel med centrum i  (20 , 40) og radius 30 .

Ligning:    (x - 20)2 + (y - 40)2  =  302


Svar #5
02. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Jeg får præcis det samme SECC. TUsinde tak for hjælpen... Var pissetræt fordi jeg ikke havde fået noget mad, så tænkte ikke på at man skal gange igennem med -10. 


Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.