Matematik

Ligning

26. maj 2005 af rows (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at løse følgende trigiometriske ligning:

-cos(x)+1,5=0,3x^2-0,5

med hensyn til x...

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

Skal du have mellemregningerne med? Hvis ikke, så er

x = 1,82620545628 v

x = -1,82620545628

Svar #2
26. maj 2005 af rows (Slettet)

#1 Ja jeg vil gerne har mellemregningerne med... Har du løst den på grafregner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

jeg tror ikke den kan løses algebraisk

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2005 af xyz (Slettet)

Ja.. vi har SF så vi løser ikke cos, sin og tan-ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Ligninger af denne type er du vel henvist til at løse grafisk. Eller har du glemt at skrive noget?
Vi kan godt gøre den idt pænere.
cos(x) = -0,3*x^2 + 2.
Tegn cosinuskurven og parablen i et graftegningsprogram, evt. Graphmatica.
Det er gratis og godt.

Svar #6
26. maj 2005 af rows (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/elektopgindiviuel.pdf

Det er opgave 2... a) hvor det er nødvendigt at bestemme skæringspunkt mellem f(x) og g(x)

Svar #7
26. maj 2005 af rows (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2005 af frodo (Slettet)

der står jo ikke noget om hvordan du skal løse den! SÅ jeg ville blot anvende min grafregner, og påføre dette i opgaven med den bemærkning, at den ikke kan løses algebraisk. Det er en transcendent ligning.

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.