Matematik

hjælp til opstilling af en differentialligning.

07. august 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa jeg kan ikke gennemskue denne opgave. Nogle som kan hjælpe mig.

I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.

a) Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde, når proportionalitetsfaktoren er 2*10^-8


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2011 af goathunter (Slettet)

dN/dt=2*10^6*N(t)*(10^6-N(t))


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2011 af mathon

 

         den hastighed, hvormed N(t) vokser     =    dN/dt

         antallet af individer til tiden t                  =    N(t)  = N

         forskellen mellem 106
         og antallet af individer til tiden t
            =    (106 - N(t))    =  (106 - N) 

         produktet af antallet ...og forskellen... =     N·(106 - N) 

         proportionalitet
                                    dN/dt = k·N·(106 - N)     hvor k = 2·10-8

                                    dN/dt = 2·10-8·N·(106 - N)


Svar #4
07. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp til opstilling af en differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.