Matematik

Løsning af ligning f(x) = x*2sin*x, xє[0;2π] i TI nspire cas

08. august 2011 af henrikhalsted (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder og bøvler med følgende ligning i TI nspire cas f(x) = x*2sin*x, x?[0;2π].

Hvordan skriver jeg det sidste af udtrykket x?[0;2π] i TI nspire cas??
Synes ikke jeg har kunne finde noget i nogle manualer og det jeg har prøvet giver fejl...

Håber der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2011 af wut123 (Slettet)

På min lommeregner skal man skrive: |0≤x≤2π

Så hvis du nu skulle løse ligningen f(x) = 4, skriver man

solve(x·2sin(x)=4|0≤x≤2π,x)

Det er dog ikke en TI-Nspire, jeg har, men det plejer at være det samme. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der er tale om en funktion, ikke en ligning. Det er misbrug af notation at anbringe et gangetegn mellem sin og x. Funktionen bør rettelig skrives

f(x) = x·2·sin(x) , 0 ≤ x ≤ 2π ,

som også antydet i #1.


Skriv et svar til: Løsning af ligning f(x) = x*2sin*x, xє[0;2π] i TI nspire cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.