Matematik

Blandede tal

08. august 2011 af joshuamurphy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg sidder med en matematikopgave med blandede tal.

12/5 = ....... (skal jeg have lavet til blandede tal)

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2011 af volcom1

 Et blandet tal er et tal som består af hele tal samt brøker. Derfor skal du først se hvor mange hele tal du kan lave ud fra den brøk du har der. Et helt tal er i dit tilfælde: 1=5/5. Se hvor mange du kan lave, og se derefter hvor meget du har tilbage, dette er din rest og dermed den brøk der indgår i dit blandede tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2011 af mathon

...ikke hvor mange hele tal, men hvor mange hele...    :-)

   12/5 = 10/5 + 2/5 = 22/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2011 af mathon

prøv selv

            26/9


Svar #4
08. august 2011 af joshuamurphy (Slettet)

 hvad så med 28/6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2011 af volcom1

 Tænk som en division. ex. 24/6 = 4.

28/6 er næsten det samme, først ser du hvor mange gange 6 kan gå op i 28, og så ser du hvor meget der er tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2011 af mathon

 

    forkort først med 2

                                        28/6 = 14/3

                                        14/3 = 12/3 + 2/3 = 4 + 2/3 = 42/3


Skriv et svar til: Blandede tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.