Matematik

vinkelhalverings linje.

08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg vil bare bare høre om jeg har forstået det rigtigt, at; jeg har givet en vinkelhalverinslinje Va=4. det betyder at min side a er =8? ikke?

På forhånd tak for hælpen

Ditte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2011 af SuneChr

Du tænker formodentlig på en median og ikke en vinkelhalveringslinje.

En median er en linje, der går fra en vinkelspids til midtpunktet af den modstående side.

En vinkelhalveringslinje går fra en vinkelspids og deler vinklen i to lige store vinkler.

De to linjer vil falde sammen i f.eks. en ligesidet trekant.

Tegn eller forklar trekanten med bogstaver og mål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Det er godt nok svært at svare på, hvis ikke du har flere oplysninger om den pågældende geometriske figur.


Svar #3
08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

Hvis jeg har givet halverings linjen Va=4, er længden af a 8? eller er vinklen a =8?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det eneste du kan sige ud fra den oplysning er, at længden af vinkelhalveringslinien vA er 4 . Bemærk, at vinkelhalveringslinien betegnes med lille v og stort A for at markere, at det er vinklen A, der halveres. Når der ikke er givet flere oplysninger, kan man ikke sige mere om trekanten.


Svar #5
08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

ok mange tak.  så det vil sige at i en retvinklet trekant vil halverings linjen oftes bruges som en ny hyp. i en ny trekant inde i trekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, vinkelhalveringslinien for en af de spidse vinkler i en retvinklet trekant kan betragtes som hypotenuse i en ny retvinklet trekant. Hvor ofte dette forekommer, afhænger af hvor ofte man regner den slags opgaver, men det er da set før i opgaver, der har været diskuteret her på StudiePortalen.


Svar #7
08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

ok mange tak.


Svar #8
08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

hoov en sidste ting; når jeg har fundet vinklen a(i min nye lille trekant), kan jeg så bare gange den med 2 og så har jeg den samlede vinkle?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, hvis der er tale om den vinkel, som den oprindelige vinkelhalveringslinie vA halverede.


Svar #10
08. august 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

super:) tak igen, du er en meget stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. august 2011 af mathon

se evt.
 


Skriv et svar til: vinkelhalverings linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.