Matematik

Omvendt funktion

13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Prisen for p(x) som funktion af afsætningen x er givet ved forskriften

p(x)=0,5x+500

bestem P-1(2000) og forklar betydningen af denne..

y=0,5x+500

y-500=0,5x

2y-1000=x

2x-1000=y

P-1(x)=2x-1000

P-1(2000)=2*2000-1000=3000

Da x var afsætning før og p(x) prisen, så må 3000 betyde at man får 3000stk for en pris på 2000kr for p-1(x). Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2011 af SuneChr

# 0 nederst:   Ja.

y = p(x) = 0,5·x + 500    ⇔     x =  p-1(y)  =  2·y - 1000

y = p(x)  er prisen for afsætningen x

p-1(y)  er afsætningen svarende til prisen p(x) = y

p-1(2000)  =  3000        For 2000 kr. afsættes 3000 enheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan jo "gøre prøve" ved at sige:

Hvis x nu er 3000 stk, hvad bliver så prisen ud fra den oprindelige funktion?

p(x) = 0,5x + 500 = 1500 + 500 = 2000

Altså passer det, at prisen nu er 2000 ved 3000 stk.

Bemærk lige, at opgaven ikke handler om "prisen for p(x)", som du skriver i starten,

men derimod om prisen for ordren afhængig af ordrestørrelsen ;-)


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.