Matematik

Vektor - bestem disse værdier af t

14. august 2011 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgave fra det gamle eksamenssæt HHX Mat A  December 2009, den del med hjælpemidler og sidder i tåger over denne opgave:

Opgave 1:

Vektorerne a og b er givet ved:

a              2               b       t - 5

                -4                          2

Opgaven lyder:

Parallelogrammet udspændt af vektorerne a og b har arealet 20 for to værdier af t.

c) Bestem disse værdier af t.

Se følgende uploadet fil

Venlig Hilsen

Vedhæftet fil: studieportal opgave 1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af ramme2 (Slettet)

arealet af et paralellogram     A = a^ * b      A = 20    a = (2;-4 )        a^ =  (4;2 )    b =  (t-5;2)

Find vektorproduktet  a^ * b = 20 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er mere korrekt at tale om skalarproduktet  âb . Vektorproduktet (eller krydsproduktet) a × b er en vektor i 3D, der stå vinkelret på både a og b .

Man skal her løse ligningen

| âb | = 20 ,

der har to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af mathon

 

                       1)   prøv først

                       2)   se evt. dernæst

 

Vedhæftet fil:beregning af t_2.doc

Skriv et svar til: Vektor - bestem disse værdier af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.