Matematik

Potenser - gange og dividere

16. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Hejsa. Da jeg kom hjem fra skole i dag, var jeg helt lost mht. til potensopgaven vi fik for.. Min lærer forklarede det meget kompliceret og kunne ikke forstå sammenhængen. Jeg håber en af Jer vil hjælpe mig trin for trin, så jeg virkelig forstår :-)

gange

a) 3 i fjerde * 4 i sjette

b) 10 i ottende * 10 i minus tredje

c) 3 i sjette * 3 i minus sjette (lidt det samme som b)

d) 5 i syvende * 5 i minus sjette (lidt det samme som b+c)

dividere

a) 6 i syvende / 3 i sjette

b) 16 i tredje / 8 i anden

c) 24 i femte / 8 i sjette

På forhånd tak. Haster, har for til i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af AskTheAfghan

an·am = an + m           an / am = an - m

Gange...

a) 34 · 46 = (3·3·3·3) · (4·4·4·4·4·4) = ...

b) 108 · 10- 3 = 108+(-3) = 108-3 = 105

c) 36 · 3-6 = 36+(-6) = 36-6 = 30 = 1

d) 57 · 5-6 = 57+(-6) = 57-6 = 51 = 5

Dividere...

a) 67/ 36 = (6·6·6·6·6·6·6) / (3·3·3·3·3·3) = ...

b) 163 / 82 = [prøv selv...]

c) 245 / 86 = [prøv selv...]


Svar #2
16. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 er a'eren virkelig så enkel i gange og dividere? Troede sgu' den var sværere, men tak for hjælpen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af AskTheAfghan

# 2

Ja, det er korrekt. På de øverste formler skal du bemærke, at a'er er identiske.

da.wikipedia.org/wiki/Potens_%28matematik%29


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2011 af mathon

 

    

   b) 163 / 82 = (2·8)3·8-2 = 23·83·8-2 = 8·83·8-2 = 81+3-2 = 82 = 64

   c) 245 / 86 = (3·8)5·8-6 = 35·85·8-6 = 35·85-6 = 35·8-1 = 35·2-3 = 2-3·35


Svar #5
16. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 a) 67/ 36 = (6·6·6·6·6·6·6) / (3·3·3·3·3·3) = ...

så den giver 384?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2011 af AskTheAfghan

#5

Ja...    67/36   =   (2·3)7 / 36   =   (27·37) / 36   =  27·37-6   =   27·31   =   27·3    =    384


Skriv et svar til: Potenser - gange og dividere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.