Kemi

Kemiske mængdeberegninger! (haster)

21. august 2011 af ermucahid (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg har prøvet alt, hvad jeg kunne, men er virkelig gået i stå. Jeg ved at resultatet skal give ca. 1,9 - 2, men kan ikke finde frem til det.

Krystalvandindholdet i bariumchlorid, BaCl2.xH2O, kan bestemmes ved ophedning af en afvejet mængde af det krystalvandholdige salt. Herved afgives vandet, og tilbage bliver det vandfrie salt. Reaktionen skrives:

BaCl2.xH2O (s)    --->     BaCl2 (s)    +     xH2O (g)

Ved en øvelse ophedede en elev 12,21 g BaCl2.xH2O. Derpå bestemte eleven massen af det vandfrie salt til 10,42 g.

Beregn ud fra resultatet x i formlen for det krystalvandholdige bariumclhorid.

- Tusind tak på forhånd!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af mathon

 

                                                    M(BaCl2 vandfrit) = 208,23 g/mol

antal mol vandfrit BaCl2
                                                    n = (10,42 g) / (208,23 g/mol) ≈ 0,05 mol

antal mol vand
                                                    x·(0,05 mol)
med massen
                                                    (12,21 g) - (10,42 g)  = 1,79 g

                                                    n = x·(0,05 mol) = m/M = (1,79 g)/(18,02 g/mol) = 0,1 mol

                                                          x = (0,1 mol) / (0,05 mol) = 2

 


Skriv et svar til: Kemiske mængdeberegninger! (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.