Matematik

Linjer og vektorer

21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Jeg skal bestemme afstanden mellem punkterne A og B når

1) A (3,5) og B (12,10) 

Jeg har så brugt afstandsformlen og fået,

|AB|= √(12-3)2+√(10-5)2=14

er det rigtigt? 

I en anden opgave:

Punktet A(6,3) har en afstand på 10 på et punkt B på y-aksen. Hvilke punkter kan B være?

(Vink: Kald koordinaterne til B (0,y))

|AB|= √(6-0)2+√(3-y)2=10

og så skal y isoleres ikke?

Men har jeg gjort det rigtigt og kan I evt. hjælpe mig videre?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Opgave 1 er forkert. Længden beregnes ved:

|AB|= √(9+ 52)

Opgave 2 er også forkert. Du isolerer y i følgende udtryk:

|AB| = √(6+ (y - 3)2) = 10


Svar #2
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

tAK


Svar #3
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 jeg får at y= 7,42


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Forkert. Du bør få to værdier for y. Prøv igen.


Svar #5
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #4: Jeg har gjort således,

|AB| = √(6+ (y - 3)2) = 10 

|AB|2 = (6+ (y - 3)2) = 100

y= √(100-36-9)=7,42

Hvordan kan jeg få to værdier? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Når du reducerer udtrykket, får du:

        √(6+ (y - 3)2) = 10

         6+ (y - 3)2 = 100

         36 + y2 + 9 - 6y = 100

         y2 - 6y - 55 = 0

Løs nu ovenstående andengradsligning.


Svar #7
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 jeg D var positiv så jeg fik to løsninger og rødderne er 2 og -14 :) er det rigtigt? 

#6: Hvor fik du -6y fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Nej, det er ikke korrekt. Når du løser andengradsligningen, får du de to løsninger: x = -5 ∨ x = 11 .

-6y er det dobbelte produkt, når du omskriver kvadratet på de to led.


Svar #9
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#:8

 xx= -6±√(62-4*(1)*(-55))/2*(1) = 2, -14

D= 256= (62-4*(1)*(-55))/2*(1)

Hvad har jeg gjort forkert?

" -6y er det dobbelte produkt, når du omskriver kvadratet på de to led."

Men vi omskrev den jo da vi vi opløftet afstanden (10) i 2 så hvorfor skal vi gør det igen? Kan du uddybe det yderligere :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2011 af mathon

 

             y2 + (-6)y + (-55) = 0

  a = 1
  b = (-6)
  c =
(-55)

  d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4·(-55) = 36 + 220 = 256 = 162    
  √(d) = 16

             y = (-b ± √(d))/ (2a)  =  (-(-6) ± 16)/ (2·1)  =  3 ± 8

  
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Lige en rettelse til #8:   Det er selvfølgelig ikke x, men y = -5 ∨ y = 11 .

Vi har andengradsligningen: y2 - 6y - 55 = 0 .

Diskriminanten:

d = (-6)2 - 4·1·(-55) = 256

Løsningen:

y = (6 ± √(256)) / (2·1) = (6 ± 16) / 2 = -5 ∨ 11


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

I ligningen har du kvadratet på en toleddet størrelse: (y - 3)2 .

Dette kan omskrives til y2 + 32 - 6y . Heraf fremkommer de -6y.


Skriv et svar til: Linjer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.