Dansk

Reducer ligningen: 3a-3a-3a-1/3*a

21. august 2011 af LRRA (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej 

Jeg kan ikke rigtig huske hvordan man regner sådan en ligning ud kan i hjælpe mig:

3a-3a-3a-1/3 * a= 

Så jeg ville spørge om ikke kunne vise hvordan man regner den? Altså sådan at i ikke kun skriver facit, men også mellemregningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

 

          3a - 3a - 3a - 1/3a = -31/3a = -10/3a


Svar #2
21. august 2011 af LRRA (Slettet)

 Tak, men jeg vil gerne spørge om du ikke ville være sød og uddybe mellemregning, fordi jeg ikke rigtig forstår hvordan du har gjort.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Forestil dig, at a angiver antallet af appelsiner, så har du 3 appelsiner, hvorfra der bliver trukket 3 appelsiner, og yderligere 3 appelsiner og til sidst 1/3 appelsin. Du skal i realiteten bare glemme a'et. Det er uden relevans. Det er kun koefficienterne, som er betydningsfulde i denne sammenhæng.


Svar #4
21. august 2011 af LRRA (Slettet)

Nu forstår jeg det :) Tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Reducer ligningen: 3a-3a-3a-1/3*a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.