Matematik

vektorer

21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Skal jeg bruge afstandsformlen for at løse opgave 171 (se vedhæftet fil)? 

Vedhæftet fil: scan0004.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ja, afstandsformlen fra punkt til punkt, egentlig bare Pythagoras' læresætning.


Svar #2
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 så det er,

|AB|= √((3-2)2+ (3-(-4))2)= √74


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nope, det er ikke rigtigt. Du har ikke fået oplyst to punkter, men to vektorer. Når du beregner længden af en vektor, finder du i realiteten afstanden fra (0,0) til koordinaterne for vektoren. Det bliver derimod:

|a|= √(3+ (-4)2) = √(25) = 5


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

    .. Og:

|b| = √((-2)+ 32) = √(13) ≈ 3,6

Nu kan du prøve selv med |a + b| .


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

|AB| har intet med denne opgave at gøre. Der er tale om vektorerne a, b, a+b og om at finde vektorernes længder |a|, |b|, og |a+b| .

Notationen |AB| vil man normalt benytte om længden af liniestykket AB; men det foremommer ikke i denne opgave.


Svar #6
24. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #4: er |a+b| ikke bare 3,6+ 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, der gælder i almindelighed ikke, at |a+b| = |a| + |b| . Du skal først beregne vektoren a+b og så beregne længden af denne vektor.

Der gælder jo i almindelighed ikke, at længden af en side i en trekant er lig med summen af de to andre siders længder.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.