Fysik

Ang. kano og tyngdekraft:)

22. august 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

3. Kan man beregne hvor mange personer af 70 kg der kan være i kanoen inden den synker.    Forestil dig at kanoen er en kasse – 3 meter lang, 0,5 m bred og 0,25 m høj.Kanoen selv vejer også 70 kg. hjæælp tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Ja, det kan du sagtens.

For at kanoen lige akkurat ikke skal synke, vil det kræve at:

Fres = 0

Fopdrift - Ftyngde = 0

Fopdrift = Ftyngde

Opdriften kan du beregne ud fra Archimedes' lov, mens antallet af personer indgår i massen af tyngdekraften.

Du vil derfor få ligningen:

ρ·V·g = (70·xperson kg + 70 kg)·g


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi ser at tyngdeaccelerationen forsvinder i regnestykket, hvilket gør at ligningen bliver:

              ρ·V = 70·xperson kg + 70 kg

Hvis vi indsætter de nødvendige oplysninger i ovenstående ligning, får vi:

              998 kg/m· (3·0,5·0,25) m = 70·xperson kg + 70 kg ⇔

              xperson = (998 kg/m· (3·0,5·0,25) m - 70 kg) / 70

                          = 4,35 ≈ 4

Vi runder ned, da facit ikke kan angives i decimaltal.

Der kan altså maksimalt være 4 personer i kanoen, inden den synker.


Svar #3
23. august 2011 af sofieepigen (Slettet)

Okeeeey det forstod jeg ikke en dyt af undskyld :D jeg er lige startet på gym, og har aldrig hørt om de ting du lige har skrevet:D unskyyld, men ellers tak for hjælpen ;) er der ikke andre måder/ meget nemmere måder at forklare det på :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Det er ud fra fremgangsmetoden i #1 og #2, at man normalt ville løse en opgave af denne karat.

Hvad havde du da selv tænkt på at gøre?


Svar #5
25. august 2011 af sofieepigen (Slettet)

taaaak for hjælpeeen, har først forståået det nuu:D tusiind taak


Skriv et svar til: Ang. kano og tyngdekraft:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.