Fysik

Fjernvarme (effekt)

22. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

Et hus opvarmes med fjernvarme. På en november dag var forbruget af varmt vand 140 liter/time. Temperatuen af vandet var 60 °C ved indløbet, og 30 °C ved udløbet.
Angiv den effekt, hvormed vandet afgiver energi.
 kan det psse, at man først vha. vands specifikke varmekapacietet regenr den enrgimængde, der afgives pr. time. og derefter kan effekten bestemes til 4883,667


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Det er rigtigt. Husk enheder og relevante antagelser. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af mathon

 

            140 L vand pr time er 140 kg/h

             P = E/t = (m·c·ΔT)/t = (m/t)·c·ΔT = (140 kg/h) · (4,186 kJ/(kg·K)) · (30 K) = 17581,2 kJ/h = 4,88 kW

...
            1 kJ/h = 1 kWs/h = (1/3600) kWh/h = (1/3600) kW = 2,777777·10-4 kW


Skriv et svar til: Fjernvarme (effekt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.