Fysik

Resistans

23. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

En bestemt type elpære omsætter effekten 100 W, når spændingsfaldet over glødetråden i den er 220 V.
a) Hvor stor er glødetrådens resistans?

kan det passe det bliver 484 ohm


Svar #1
23. august 2011 af janehansen2011 (Slettet)

hvis det så passer lyder opgave b)
b) Hvad er trådens temperatur, når spændingsfaldet over den er 220 V?
Kan det passe, at man får en tempeartur på næsten 2000 garder

R(T) = Ro (1+α • t)
484 ? = 46 ? • (1 + 4,8•10-3 • t) 

t = 1983,7 °C
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af mathon

    er OK

                      borset fra manglende enhed   :-)


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.