Fysik

Mekanik fysik opgave - hjælp!

23. august 2011 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

En dreng slippes fra platformen øverst i "Sky Tower". Han opnår under sit frie fald en fart på 94 km/t, lige inden han rammer nettet.

Drengen har massen 78 kg. Under opbremsningen i nettet udsættes han for en konstant acceleration i lodret retning af størrelsen fire gange tyngdeaccelerationen.

c. Hvor lang tid går der fra drengen slippes øverst i tårnet til hans fart første gang igen bliver 0 m/s???

Hjælp, hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af mette48 (Slettet)

Omtegn hastigheden vo til m/s

vo=g*tfald      hvor g = 9,82 m/s2

v=vo-4*g*tstop

samlet tid = tfald+tstop


Svar #2
23. august 2011 af anonymens (Slettet)

har du udregnet det? Jeg får 3,23 sek. og tusind tak!!!!!


Svar #3
23. august 2011 af anonymens (Slettet)

er det rigtigt:

t_fald=v_0/a
t_fald=(94/3,6 km/t)/(9,82m/s^2 )=2,66s
t_stop=(1/4*(v_0-v))/a
t_stop=(1/4*(26,11-0))/9,82=0,665s
t_ialt=t_fald+t_stop
t_ialt=2,66s+0,665s=3,32 s
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du så svaret i #2 eller i #3?


Svar #5
23. august 2011 af anonymens (Slettet)

hehe ups, nr. 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #7
23. august 2011 af anonymens (Slettet)

okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Mekanik fysik opgave - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.