Matematik

Problemregning

23. august 2011 af bainez (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er seriøst en kegle til matematik, så vil meget gerne lige have lidt hjælp til dem jeg ikke forstår ud af maaange.

1) Konstruér en trekant ABC, hvor < A = 90°. AC = 7 cm og < B = 60°.
Hvor mange grader er < C?
jeg forstår det ikke rigtigt?
og så er her et par opgaver mere;

2) Beregn rumfanget af en skum-gummi madras med målene:
2,0 x 1,4 x 0,15.
Angiv svaret i både cm3 og m3.

3) Hansen indsætter 65.550,00 kr. i en bank, der giver 9% p.a.
Beregn den årlige rente.
Hvor meget kan hansen ialt hæve, hvis han tager pengene ud efter et halvt år?

4) Begregn arealet og omkredsen af en kvadratisk grund med sidelængden 37,5 meter.
Et hegn omkring grunden koster 118,75 kr. pr. meter.
Hvad koster hegnet, når der går 3,5 meter fra ved indkørslen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at løse opgaverne selv.

1) Benyt, at vinkelsummee er 180º i en trekant. De to af vinklerne er kendt; find nu den tredje vinkel.

2) Madrassen har form som en kasse. Du kender kassens dimensioner; men du har ikke angivet enhederne på sidernes længder.

3) Benyt kendte formler fra rentesregning.

4) Grunden har form som et kvadrat, hvis sidelængde er kendt. Kom nu i gang. Lav en tegning og få overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2011 af volcom1

 1)  Der er jo en regl om at hvis du lægger de tre vinkler sammen i en trekant så giver det 180, så når du kender to kan du regne den sidste ud:

180-90-60= <C

2) Når du beregner rumfang så er det at gange de tre mål du har, højde bredde og længde:

2,0x1,4x0,15

Du kan så angive det med forskellige enhed cm3 eller m3, der skal du vide at på 1 m3 =1.000.000 cm3

3) Hvis du skal bestemme den årlige rente, skal du beregne hvor meget 9% udgør af de penge han sætter ind. Dette er dog kun renten for første år da han ved andet år vil få rente af både det han satte ind første år samt af de renter han fik første år.

0,09x65.550.00 kr = årlig rente første år

4) først beregner du arealet som er den ene side gange den anden

37,5 x37,5 Derefter bestemmer du omkredsen:

37,5x4 da der er fire sider med samme længde. 

Fra omkredsen trækker du de 3,5 m som er indkørslen og ganger med prisen pr meter for at bestemme den samlede pris


Svar #3
23. august 2011 af bainez (Slettet)

Tak begge to, synes det er rigtig godt forklaret.
Men min hjerne kan åbenbart ikke fatte alle forklaringer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er et spørgsmål om at læse og forstå en tekst. Lav tegninger for at gøre det mere overskueligt. Du bliver nødt til at arbejde med det selv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af mikehougaard (Slettet)

tak!!
havde selv samme problemer med præcis de samme opgaver! :-D


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.